Paarden en Pony

U kunt met onze dochter Karin van 17 jaar naar de paarden om te knuffelen, poetsen en te rijden. 

Wij hebben twee paarden. Remy, een Shetlandpony van tien jaar, en Karna, een Arabier van 25 jaar.           

Remy is qua karakter heel nieuwsgierig maar heel lief. hij kan kinderen tot en met 40 kilo dragen. Op remy kan alleen gestapt worden omdat hij nog aan het leren is hoe hij moet draven met iemand op zijn rug.                         

Karna is qua karakter heel lief en doet geen vlieg kwaad. Hij is heel rustig en schrikt bijna nergens van. Gillende kinderen, harde geluiden, felle kleuren en dergelijke maken hem niks uit. Natuurlijk is er altijd de kans dat hij ergens van schrikt, maar dat gebeurt dus niet snel. Karna is voordat hij bij ons is gekomen mishandeld geweest. Daardoor vindt hij het aanraken van zijn hoofd niet fijn. Dit gebeurt dus ook niet. Karna wordt gereden zonder bit (ijzeren stang in de mond), dit ook omdat hij hier trauma van heeft en hij dit niet fijn vindt. Dit wil niet zeggen dat hij minder goed reageert of dat het minder veilig is. Desondanks vindt Karna aandacht geweldig en gaat hij voor je door het vuur. Buiten zijn werk om, mag hij van zijn oude dag genieten met zo veel mogelijk weidegang samen met Remy.

Als u met Karin meegaat is veiligheid van belang. Daarom is het meekomen naar de paarden op eigen risico. Ook vragen wij dat u goede schoenen aan heeft en naar de instructies van Karin luistert. 

Als u zelf paardrijbenodigdheden heeft, mag u die uiteraard meebrengen.

Ook vragen wij uw begrip om er rekening mee te houden dat paarden levende dieren zijn. Hierdoor kunnen er omstandigheden zijn waardoor een afspraak niet door kan gaan. Natuurlijk proberen we dat zo goed mogelijk te compenseren.

Omdat de paarden ook moeten eten en verzorgd moeten worden vragen wij u een kleine vergoeding. Deze bedraagt € 10,- per persoon per les. Een les duurt gemiddeld één uur. Het is aan u wat we zo'n les gaan doen (poetsen, rijden, knuffelen, lopen).

Wilt u uw eigen paard meenemen? Dat kan. Neemt u dan gerust contact met ons op.

Wilt u meer weten over onze faciliteiten?

Neem contact met ons op