Paarden

U kunt met onze dochter Karin van 19 jaar naar de paarden om te knuffelen en poetsen. 

Wij hebben twee paarden. Karna, een Arabier van 27 jaar en Bienvenido, een Lusitano van 12 jaar.           

Karna is qua karakter heel lief en doet geen vlieg kwaad. Hij is heel rustig en schrikt bijna nergens van. Gillende kinderen, harde geluiden, felle kleuren en dergelijke maken hem niks uit. Natuurlijk is er altijd de kans dat hij ergens van schrikt, maar dat gebeurt dus niet snel. Karna is voordat hij bij ons is gekomen mishandeld geweest. Karna vindt aandacht geweldig en gaat voor je door het vuur. Buiten zijn werk om, mag hij van zijn oude dag genieten met zo veel mogelijk weidegang samen met Noodle. Door zijn leeftijd kan Karna niet meer veel gewicht op zijn rug hebben, daarom wordt er niet meer op hem gereden. Dit door artrose in zijn rug en benen. Hier heeft hij geen last van zolang als er rekening mee gehouden wordt.

Bienvenido (ookwel Noodle genoemd) is sinds september 2021 bij ons op het bedrijf. Noodle is aan één kant blind en heeft een behoorlijk rugzakje. Hierdoor kan er op hem niet gereden worden. Wel kan met hem gewandeld worden en vindt hij poetsen heel leuk.

Als u met Karin meegaat is veiligheid van belang. Daarom is het meekomen naar de paarden op eigen risico. Ook vragen wij dat u goede schoenen aan heeft en naar de instructies van Karin luistert. 

Ook vragen wij u om er rekening mee te houden dat paarden levende dieren zijn. Hierdoor kunnen er omstandigheden zijn waardoor een afspraak niet door kan gaan. Natuurlijk proberen we dat zo goed mogelijk te compenseren.

Omdat de paarden ook moeten eten en verzorgd moeten worden vragen wij u een kleine vergoeding. Deze bedraagt € 15,- per persoon per uur. Het is aan u wat we gaan doen (poetsen, knuffelen, wandelen).

Wilt u uw eigen paard meenemen? Dat kan. Neemt u dan gerust contact met ons op. Stalling kost €15,- per nacht. Hiervoor krijgt u een stal, weide, hooi, stro en water.

Wilt u meer weten over onze faciliteiten?

Neem contact met ons op