Paarden

U kunt met onze dochter Karin van 18 jaar naar de paarden om te knuffelen, poetsen en te rijden. 

Wij hebben twee paarden. Karna, een Arabier van 26 jaar en Bienvenido, een Lusitano van 11 jaar.           

Karna is qua karakter heel lief en doet geen vlieg kwaad. Hij is heel rustig en schrikt bijna nergens van. Gillende kinderen, harde geluiden, felle kleuren en dergelijke maken hem niks uit. Natuurlijk is er altijd de kans dat hij ergens van schrikt, maar dat gebeurt dus niet snel. Karna is voordat hij bij ons is gekomen mishandeld geweest. Daardoor vindt hij het aanraken van zijn hoofd niet fijn. Dit gebeurt dus ook niet. Karna wordt gereden zonder bit (ijzeren stang in de mond), dit omdat hij ook hiermee slechte ervaringen heeft en hij dit niet fijn vindt. Dit wil niet zeggen dat hij minder goed reageert of dat het minder veilig is. Desondanks vindt Karna aandacht geweldig en gaat hij voor je door het vuur. Buiten zijn werk om, mag hij van zijn oude dag genieten met zo veel mogelijk weidegang samen met Noodle. Door zijn leeftijd kan Karna niet meer veel gewicht op zijn rug hebben. Dit door artrose in zijn rug en benen. Hier heeft hij geen last van zolang als er rekening mee gehouden wordt. Hij vindt het rijden nog wel leuk maar dit gebeurt in overleg.

Bienvenido (ookwel Noodle genoemd) is sinds september 2021 bij ons op het bedrijf. Noodle is aan één kant blind en heeft een behoorlijk rugzakje. Hierdoor kan er op hem niet gereden worden. Hierdoor zijn wij voor hem dan ook een ander huisje aan het zoeken waar hij zichzelf kan zijn.

Als u met Karin meegaat is veiligheid van belang. Daarom is het meekomen naar de paarden op eigen risico. Ook vragen wij dat u goede schoenen aan heeft en naar de instructies van Karin luistert. 

Als u zelf paardrijbenodigdheden heeft, mag u die uiteraard meebrengen.

Ook vragen wij u om er rekening mee te houden dat paarden levende dieren zijn. Hierdoor kunnen er omstandigheden zijn waardoor een afspraak niet door kan gaan. Natuurlijk proberen we dat zo goed mogelijk te compenseren.

Omdat de paarden ook moeten eten en verzorgd moeten worden vragen wij u een kleine vergoeding. Deze bedraagt € 15,- per persoon per les. Een les duurt minimaal één uur. Het is aan u wat we in zo'n les gaan doen (poetsen, rijden, knuffelen, wandelen).

Wilt u uw eigen paard meenemen? Dat kan. Neemt u dan gerust contact met ons op.

In verband met de afwezigheid van Karin kan er geen paard worden gereden van 21 april tot en met 1 mei.

Wilt u meer weten over onze faciliteiten?

Neem contact met ons op